Μήπως κάποια τρόφιμα σας προκαλούν δυσφορία, αλλά δεν ξέρετε αν πρόκειται για αλλεργία ή δυσανεξία;
Αντιδράσεις σε τρόφιμα είναι συχνές, αλλά δεν σημαίνουν πάντα αλλεργία. Σύμφωνα με την Mayo Clinic, μια τροφική αλλεργία επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ή ακόμη και απειλητικές για τη ζωή αντιδράσεις. Αντίθετα, μια τροφική δυσανεξία επηρεάζει κυρίως το πεπτικό σύστημα και προκαλεί ηπιότερα συμπτώματα, όπως φούσκωμα, δυσφορία ή διάρροια.
Οι πιο κοινές αιτίες δυσανεξίας περιλαμβάνουν:
- Έλλειψη ενζύμων για την πέψη συγκεκριμένων τροφών (π.χ. λακτόζη)
- Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS)
- Ευαισθησία σε πρόσθετα τροφίμων (π.χ. θειώδη σε κρασί και αποξηραμένα φρούτα)
- Κοιλιοκάκη, μια ανοσολογική αντίδραση στη γλουτένη.
Γενετικός Έλεγχος Δυσανεξιών της GENOSOPHY®:
Ο Γενετικός Έλεγχος Δυσανεξιών αναλύει τους γενετικούς σας δείκτες που σχετίζονται με δυσανεξίες στην ισταμίνη, τη φρουκτόζη και τη λακτόζη. Με βάση τα αποτελέσματα, λαμβάνετε εξατομικευμένες προτάσεις για τη βελτίωση της διατροφής σας, ώστε να απολαμβάνετε τα γεύματά σας χωρίς δυσφορία.
✅ Μάθετε αν πρέπει να αποφεύγετε συγκεκριμένα τρόφιμα ή αν μπορείτε να τα ενσωματώσετε στη διατροφή σας με μικρές προσαρμογές!
Γνωρίστε τον οργανισμό σας καλύτερα και απολαύστε το φαγητό σας χωρίς περιορισμούς!